Hypnotherapie

Praktijk voor Psychotherapie, Hypnotherapie en Relatietherapie
Nicole van Dorsten

Tel: (06) 109 23 199
nicole@gezondheidscentrumrijswijk.nl
www.nvandorsten.nl

Wat is Hypnotherapie?

Hypnotherapie is een hulpmiddel dat gebruikt kan worden bij Psychotherapie. Gemiddeld zijn er tussen de 5 en 15 sessies nodig. Hypnose is een vorm van concentratie, ook wel trance genoemd. Trance is een normaal verschijnsel dat je zonder twijfel uit eigen ervaring kent. Je bent verdiept in een boek of in je werk. Je gaat helemaal op in een film. Je bent aan het dagdromen of je realiseert je in de auto dat je verder bent dan je dacht. Dit zijn alledaagse gevallen van trance.

Bij hypnose leer je onder begeleiding in trance te gaan en het hypnotische proces te gebruiken om vooraf op een effectieve manier gestelde doelen te bereiken. Je zult verbaasd zijn over de inmense kracht van onbewuste verandering!

Tijdens de trance kun je volledig volgen wat de therapeut zegt. Waar we met ons verstand proberen antwoorden te krijgen, geeft je onbewuste tijdens de trance vaak de antwoorden.

Voor wie?

Herken je jezelf in één of meerdere van onderstaande problemen, dan kan hypnotherapie een geschikte vorm van therapie zijn:

 • Gebrek aan zelfvertrouwen;
 • Relatieproblematiek;
 • Lichamelijke klachten waarvoor de arts geen directe oorzaak kan vinden;
 • Burn-out gerelateerde klachten;
 • Traumatische ervaringen;
 • Depressie en angsten;
 • Vastgeroest zitten in oude patronen;
 • Conflictgevoelig;
 • Onbestemd gevoel;
 • Prikkelbare Darm Syndroom.

Werkwijze

Het eerste gesprek is een intake-gesprek. Hier maken we kennis met elkaar en formuleren we samen de doelen van de therapie. We inventariseren de klachten, de beleving en omstandigheden die samenhangen met de problematiek. Aan het einde van het intake-gesprek bespreken we het vervolg, het benodigde aantal sessies en de manier waarop we die gaan invullen.

De vervolgsessies kunnen bestaan uit inzichtgevende gesprekken en/of oefeningen uit diverse behandelmethode, zoals RET, Hypnotherapie en visualisaties.

Het eerste consult is een gesprek van een uur. Vervolgconsulten duren eveneens een uur.

Afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak heb je geen verwijsbrief nodig van je huisarts. Je kunt telefonisch of via de mail een afspraak maken. Inspreken kan ook, dan word je zo snel mogelijk teruggebeld.

Meer informatie?

Voor informatie over vergoedingen, tarieven en een uitgebreide klachtenlijst kun je terecht op: www.nvandorsten.nl, of neem contact op via onderstaand contactformulier.

  Naam (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  E-mailadres

  Vraag